Sunday, August 14, 2011

Sunday, August 7, 2011

Saturday, July 23, 2011

sarawak~

Malam ni flight 8.30...g balik hari~  heheheheherrr~

Sunday, July 17, 2011

KL Pac

Yahaaaa~ Sentul memang terbaikk!! Pakatan amri adam a.k.a senior untuk bawak aku ke Sentul memang best..g KL Pac, panggung teater yg cambest bagi aku..hehe tapi apakan daya...chewaah kena pulak halau dengan guard.."u tabley amek gamba sini..sini YTL punya.." haha aku pelik la bangunan sket punye smart tak boleh plak amek gamba..ni sume salah brader2 bengong yang gi shot depan2 ofis tu..bangang leh kira la..adoii..x pasal2 kena blah..tapi aku sempat amek seratus keping lebih gamba...hehe cam nak g lagi je..

http://anoifotosnap.blogspot.com/2011/07/m-r-i-s-y-m-i-m.html

Thursday, July 7, 2011

Its about to finishh!!!

Yeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!







OMG!! OMG!! Baek punyeee...praktikal da nak abes!! hehe

Tuesday, June 21, 2011

("-_- )

aaaaaaaarrrggghhh!!!! minggu ni mmg terbaekk...submission week!! penin pale otak aku..bangun tido pikir keje. nk makan pikir keje. masuk toilet pon pikir keje..adehh..sampai bile pon x abes2 camni..adoiilaaa..



btw semalam mak aku call cakap ade dapat kad jemputan kahwin daripada cik lina...cik lina?? cik lina sini oo ruginye aku tak dapat pegi nanti...dah tak dapat jadik photoG dia..down plak


Sunday, June 5, 2011

weekend =weekdays

ni la yang jadi kalau kerja semua nak cepat..adui..memang kelamkabut..burn lagi la weekend aku..nak gi jalan pun tak ade member nak ajak..aiyoo..mau sembilan baru siap brapa??? aiyooooo..alhamdulillah at least sempat gak buat 2 views yang tak seberapa ni..untuk project melaka..just to share..enjoy =)


water canals kat melaka ;P
kt tengah yg cam putih2 tu halogen burst so lcd project, nanti nampak besar..cam tengok wayang la tp korang duduk kt ampitheatre sebelah kapal tu...dalam kapal foodcourt...hehe siap ada tti gantung lagi kat tengah..best kan? haha

Friday, June 3, 2011

d u i t t a k d e....

Baru balik dari ofis arini..igtkan nak sambung wat keje..pikir2 moto kat bawah bahaya lak malam2..teros balik umah..tadi singgah ice room kota damansara jap..not bad la..environment ok...




tgk perut aku da beso..haha :))





aku suke ijau2 tu..haha cam nak g lagi je pasni..habiskan duit kat sini..xla mahal melampau cam kt icecream corner lain...ok la..cam mkn kt oldtown camtu hehe..

ni gamba2 yg blogger lain upload..










jom g lagi...

tq abg am ngan amin bwk aku g jalan..haha

=)


Wednesday, June 1, 2011

s i t e s u r v e y : M e l a k a

Hari ni g site survey..we involve in Malacca River management for landscape proposal..bos kitorang Che Din bwk naik A4 dia ngan 2 ofismate yang lain..untuk inventory ni xle ramai2 sbb kena naik bot...hehe naik bot free..masuk ni da bape kali ntah naik river cruise tu..bagi yang selalu gi Melaka tu aku x de niat jaki2 k..haha tapi yang best nye kitorang dapat naik lagi satu bot yang visitor lain xle naik..bot ape??? bot ttuuuuttt~ hehe n laluannya pon lain..dari jambatan Hang Jebat ke atas sampai DID Gate...hehe mmg natural river trail beb..letih tanagn aku dok amek gambaq..yang masyuknye ade kjadian yang x diduga..masa nak abes trail atas, when we passed through the river (almost reach Jambatan Hang Jebat) we saw crowd at the riverbank..ooo rupa2nya..ade mayat orang kt situ...(syuib sepah: OMG! OMG!! haha) memang terok gak keadaan mayat tu..badan da kembung, biru, muka pon pecah kne blasah kot..tapi kejam ar...astaghfirullah alazim..
masa tengah lalu area tu semua orang pandang..photographer yang amek gamba mayat tu pon siap paling then amek gamba kitorang..aduyy, segan lak..aku dari jauh da angkat tangan ingatkan apehal..haha *malu2..
then kitorang patah balik wat xtaw je..da sampai jeti macam biasa la tengok2 kawasan sekitar. Macam2 che din kongsi idea..mmg practical stiap tempat lain2..approach pon lain kan..yang penting ilmu tu..hehe dekat pkl 4 lebih baru balik kot..singgah Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) anta surat untuk orang sana..ngantok dah aku dlm keta tu..sampai ofis da pkl 5..transfer2 gamba pastu balik la..singgah Giant Shah Alam jap ronda2 makan KFC..hehe lama dah x makan..jumpa la junior2 lepak skali..ni baru sampai umah tros on9..hehe 

k till next post..

p/s: manusia skang makin hidup susah makin kejam..bunuh dah macam perkara biasa..moga Allah SWT memberi hidayah pada kita dan memelihara hidup kita dan keluarga..amin..

Tuesday, May 24, 2011

f u t u r e p l a n

hah pnat br balik dr keje..aduy byk nye x siap lagi..pas keje tadi lepak2 jap dengan ofismate ngeteh~ hehe tapi arini agak pelik sket..sume orang kat sekeliling aku cakap pasal mende ni..future plan..ade yang nak beli rumah, ade yang nak beli kereta...stalk blog member aku plak ade yang sembang pasal plan nak kawen..waaa..memang besar hajat tu..um pikir balik aku pon dulu pnh ngorat dy..haha tapi x kesampaian yg sampai sekarang aku x taw kenapa..tapi syukur Alhamdulillah...skang musti jdk lebih baik..haha aku pon x terpikir ape future plan aku..kalu ikotkan hati memang nak macam2..nak moto besar, rumah besar, kereta besar, keje besar, bini kecil molek..hehe tapi ade gak la terlintas kat dlm hati "Si Budak Anoi ni kena mula ade rase btanggungjawab, mula pikir2 orang lain, kena blaja macam2, kena rajen2 carik keje n x mudah putus asa.." Kalau la aku lengkap semua ni, insyaAllah i will be a real MAN..amin..yela..hidup sape taknak senang kan? lagi pulak kalau pikir pasal kawen. Kalau darjah satu memang la jauh sangat nak pikir ke situ..tapi skang da 20 lbey suda...setaun lagi abes blaja insyaAllah..pastu kerja, kawen...kan kejap sangat..,nak kawen ekonomi mesti stabil, sharing itu kelebihan...tapi menyediakan itu ketanggungjawaban...btol tak? haha pikiran da mula kena matang..alhamdulillah even duduk umah sewa brapa bulan je ni pon Allah da bukak mata aku untuk tengok orang2 sekeliling.. tengok perangai orang lain. So be responsible is worthy aite?? hehe 



nak yang ni...ataw
ataw ni..ataw yg lain2..hehe

till next time ;P

Saturday, May 21, 2011

hari ini dalam j u m a a t (versi semalam)

Allahuakbar! Allahuakbar!


Azan dah masa aku nak g solat jumaat..baru pas makan dengan ofismate kat sini (Shah Alam). Dulu kalau kat jb, makan mesti lepas jumaat..haha da lapar sangat tpaksa la..makanan pon mahal sikit..biasa lah..Kay Ell...kawan aku cakap camtu.. ;P


Yang mnarik skali khutbah jumaat tu..OO..ghopenye teman solat di masjid TTDI aka masjid sekolah tahfiz..patut lain bebenor khutbah nye..memang best, energetik dan superb!! hehe Topik: Sumpah Laknat..jgn pikir banyak..memang bunyi politik pasal isu negara., tapi hanya ulasan untuk sumpah yang dibuat itu ari. Yang best nye imam xde notes tapi cakap lancar sedap dan efisyen..waa..kagum2!! haha


Aku plak da risau2 nak hujan. HAha xtaw la x khusyuk..adehh~ masa balik tu dapat flyers sorang satu..pasal non-muslim in Muslim country..artikel pon bagus..apa yang kita belajar kat skolah dulu memang patut dipraktikkan..terutamanya pasal hukum2 menjaga orang kafir di bawah naungan Kerajaan Islam dan juga pemimpin di kalangan bukan Islam...patut la Malaysia banyak hal perkauman..kalau ikutkan cara hidup Islam yang betul, non-Muslim pon hidup aman dan bebas amalkan ajaran mereka..cuma di kawasan tertutup..bila non-Muslim yang handle negara, memang banyak la yang tak boleh telah dibolehkan..


Btol gak kn?? pikir2kan...selamat beramal~ peace ^^

Tuesday, May 17, 2011

adehh~

cam haram..br 2 ari praktikal da xcden...sume psl blk dr seminar aka tmpt keje..bale ni bale..aduy..abes lebam betis aku!!

Sunday, May 15, 2011

practical training

hi everyone..


tomorrow will be my second practical training, as landscape consultant. Yup..just arrive to Shah Alam this afternon. My family n i went to Terengganu for two days to meet our new family to be..hehe Money flows like water.. ^^ Tomorrow got site visit!! Aiyoo..first day need to go site visit already? Haha..k la, very tiring to unpack all my stuffs here..


till next post >.<

Friday, May 6, 2011

how can i change?

Just now this evening i watched Al-Kuliyyah programme on TV3, an Islamic discussion show. Like always, there must be something fated to be shown to me when i'm alone. No matter, it can be songs, people talking, or whatever. 

 This time it's about 'ANGER'. Ahh, nice one.. Hit me directly onto my head! Yaaahh, i can feel that lately my anger becomes ferocious i think, cause i can't control it anymore. A slight mistake can turn into a 'killing' plan. Some of my friend said i am too negative person. NE..GA...and i don't hear the last word. 
But is it true? Or sensitive? Or what i call perfection..because i'm too sensitive, i'm afraid to make mistake..i tried my best to make it perfect in each of my job. Hahh..and cause the way i am, i usually end up with anger of others' mistake. 

i once thought of handling my anger. And it seems successful when i entered my matriculation program. Means, i stop blaming shitty words to people for ONE YEAR!! haha quite an improvement..but it never last long..this university life make me worse. i'm back to my normality..haihh~
Back to the ANGER. It's not about management. It's about the reality of it and how it happened. The ustaz said anger comes from fire in ourselves, and it grows if we are not patient enough. The main part is when syaitan or satan join in. We know their native is fire..so they easily take part and make us worse. What makes me guilty is when we at mahsyar, people that we do bad things on them can take our pahala, and Allah SWT can put that people sins to become ours..
Hmm..thinking of that, i always get angry and my mouth will start firing unstoppable ***** words if i can't stand with certain people. Mind u not everyone..i've done so much bad things..astaghfirullah..how big this problem can be?..so many effect, neither physical and spiritual. 

Maybe the problem also come from myself..i left most of my 'good' part behind since i entered secondary school..and it continue up till now..my bad..my bad..thought of changing again? maybe? hopefully.. 

"Saidina Umar r.a. itu bengis orangnya tapi bila di depan Allah, sangat tinggi TAQWA nya.."


..Amin Ya Rabb..

...

Wednesday, May 4, 2011

new official logo release!

tam.tam.taraaaa~


officially for my picturesque  (>.*)
enjoy more pics here

Tuesday, May 3, 2011

A letter from heart to Heaven~

Bismillahirrahmanirrahim..

Dear...,

We quarreled again..and your ego is so high and even unreachable by yourself. you 'taught' me to be the next YOU..but you never taught me to become ME. Do you ever realize that your DREAM comes true? Now, i already YOU..or i can say i am even MORE than you. It's not a little more..but it's more MORE..or MORE. I tried hardly to drag me out from your path. I'm not you..Did you ever think of what is your best thing done for the family? I don't blame you for your personality, but you drag me to this hell i am..very suffocating. You never support what we did..you always blame us with no reason..why is that? Please change for me. Please change for us..When will my "bottle' full with happiness and love? our age is getting older. Don't want to hear any regret made when its time for the last call. Life is so short. Why not we make it worth?



Mohd Anuar Ahmad


Thursday, April 28, 2011

AAAaaaaarbok ?? nak ke? haha

hoho musim2 da abes exam ni apekan daya...bosan tahap gaban..malam tadi tanpa disedari aku dah bjalan sakan sampai x igt ke mana..haha hajatnye kunun2 nk g pontian jap ikot member g makan..makan memang sedap la kat situ..nama kedai MANDELLA...perghhh!! memang mantop! memang order habis2an..hehe padahal untuk 2 orang makan tapi kitorang 4 orang pon x abes!! murah plak tu..adeh..laen kali nak g lagi la kalu g pontian..x igt dah ktne..simpang Kukup kot..haha sape2 nak g aku syorkan g la sne..tapi weekend jgn g..pnoh beb! xde meja kosong..Singaporean nye pot makan..


Beautiful bokeh


Pas makan kat Mandella si Fahem member aku ni ajak singgah lak kat Rengit, tengok barang2 bundle..byk jual BESKAL je..haha ok la..cam kedai kat Pulai..tapi mahal siot sini..anda digalakkan datang sini..tapi baik g PULAI..murah sket..haha 



Dah sudah...g plak BP..ape la idea dak2 ni..malas nak masuk UTM awal2 sebab fahem xde sticker..lagipon memang da lama x jalan kan..AMEKAW!! nak jalan sangat kan..haha tengah2 syok amek gamba tbe2 ade orang naek motor datang..mak oii badan sasa, tapi BA**K...ehehe..naseb budak2 nih x g layan..kne swit2 dah..haha 

tapi memang hairan la..pelanggan diorang ni adehh...bukan sembarangan..naek cefiro tu..kaya la kan kalu da naek keta tu?? ke tak kaye gak ko rase? pelik aku, da duit byk, baik diorang amek pompuan btol..(bukan nak suruh korang try k ^^)..yela..kalu pompuan btol kan lagi mantap..asli..bukkan plastik kan? hoho ntah la x paham aku..penin ni..adehh..penin..siyes penin aku pk...

ok dah2 bab arbok tu..nanti korang baca nti naik syok aku gak dosa...tapi masa aku syok2 amek gamba kat situ tiba2 lak lampu padam!! &^*^(*&^%**&   da pkl 3am..adoii..spoil laaa~ 


Ni je caption yg sempat amek..lampu spotlight ni memang bagi effect cun beb!

Menunggu Arbok datang~ haha (^*,)




Dah kne ngan arbok, lari la g tempat laen.. Si Fahem ni bwk ke ceruk mne ntah..last2 jumpe pantai..ooo..perigi batu pahat..haha gelap, pot mancing best r..amek2 gamba pastu blah la..sebelum g BP ade singgah pantai mne ntah..x nampak hape..da la tembok tinggi nak mampuih..haram nak tgk buih ombak pon tarak..haha



Aicecehh..haha

Orang kata pokok ni ade....hehe


Nak balik dah ni..bosan dah..nak g McD lak pasni..kt dpan UTM tu..tappi ni gamba maa lalu depan UTHM
K, next kongsi cte psl external examiner nak datang plak~ bile tu???

Thursday, April 21, 2011

Intern

hadoooiii....nak praktikal sudaaa..dis will be my second time in intern training program..hoho but dis time..aiyoo i'll be posting to Shah Alam nex 3 weeks..quite nervous actually. Bukan takut pe..environment lain sket kot..paling sedey office aku nanti jauh kot..klang ke TTDI Jaya..haha harammmm~ xpe la..redha kan hati, g jela..ade motor lagi pon kan? haha hopefully byk lg leh blaja..

jauh ke?? jaoh siot..haha 30 mnt lbey..aiyoo..rempit2


p/s: gudlak to all my fren..next sem dtg bwk ilmu byk2..haha

Wednesday, April 6, 2011

sem enam da TAMMAT!!!


Tak lama lagi semua budak2 U akan pecah kepala  n pecah otak sbab final da dekat. HORAYYYY!!!! ghehe aku ade satu je paper nanti..goodluck to everyone..tapi kitorang awal2 lagi da pecah macam2..ade yang jadik 3 suku pon ade..astaga...haha dis Friday last present for studio..next Monday presentati0n for Majlis Daerah Kota Tinggi..haru biru~ wooott~~

 nak tengok magic?
















tengok ni...
















































































magic2..1...2..3....










































tada....haha riak plak


pecah otak suda...~

pesta KONVO

da abes sminggu lepas!! haha saje isi post yg kosong..pape pon kali ni agak bosan..sebab APA????!!!! Xde anak singa 4 display cam sem lepas..haha aku ade gak jaga booth untuk fakulti. Untuk landscape department la..kat B11..bosan sebab ramai dak skola je datang..haha malas melayan..wawawa~ enjoy